Notícies

La Generalitat accepta el suggeriment del Síndic de retornar a l’anterior sistema de pagament de l’RMI

24/08/2011

El Departament d’Empresa i Ocupació accepta limitar l’excecpcionalitat en la forma del pagament de l'RMI a la renda del mes de juliol. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha comunicat avui per carta al síndic de greuges, Rafael Ribó, que retornaran el proper mes de setembre (renda corresponent al mes d’agost) a l’antic sistema de pagament de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) per tal de garantir-ne el cobrament el dia 1 de cada mes.

D’aquesta manera la Generalitat accepta que l’excepcionalitat en el canvi dels sistema de pagament de l’RMI no tingui continuïtat els propers mesos. Aquesta és una recomanació que li va fer el Síndic el passat 9 d’agost després de constatar que la demora en el pagament de l’RMI ha ocasionat una vulneració de drets a les persones afectades.

El Síndic va obrir una actuació d’ofici per valorar les conseqüències  pels beneficiaris del fet que el sistema de pagament de l’RMI del mes d’agost es fes mitjançant l’enviament a domicili d’un xec nominatiu enlloc d’un ingrés directe a un compte corrent.

El Síndic, que s’ha mostrat satisfet amb la decisió del conseller,  està a l’espera de rebre les dades finals de tot aquest procés excepcional. Així, també ha demanat al conseller Mena que la Generalitat actuï amb la màxima celeritat per garantir que aquelles persones que encara no han cobrat la renda del mes de juliol i en segueixin tenint dret, la cobrin d’immediat i no deixin de percebre les futures.  Aquest suggeriment es fa d’acord amb el principi que l’actuació de les administracions públiques s’ha de regir per principis d’eficàcia i celeritat.

El Síndic demana  que es resolguin els expedients de totes les persones que l’Administració  consideri que no gaudeixen de les condicions per rebre l’RMI abans que la Generalitat deixar de pagar o de congelar el seu pagament.

La propera setmana un equip del Síndic es reunirà amb un equip del Departament d’Empresa i Ocupació per analitzar les diverses casuístiques plantejades arran de la modificació el passat mes d’agost en el sistema de pagament de l’RMI.

Tornar