Notícies

El Síndic demana la col·laboració dels òrgans de govern local per dur a terme la tasca de supervisió de l’Administració

14/11/2011

(c) Síndic de Greuges - Jornada Món Local

Més de 150 representants de les corporacions locals, entre alcaldes, regidors, secretaris i personal tècnic, han assistit a la Jornada del Síndic de Greuges i el Món Local, que ha tingut lloc aquest matí al Parlament de Catalunya. La trobada, inaugurada per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega i pel mateix síndic, Rafael Ribó, ha servit per explicar amb detall les competències i la tasca del Síndic i obrir un espai de debat entre tots els assistents.

La jornada s'ha iniciat amb una detallada explicació sobre la llei del Síndic de Greuges, en especial sobre les seves competències, a càrrec de Joan Vintró, catedràtic de Dret Constitucional, i de Jordi Sànchez, adjunt general del Síndic, que ha explicat els mecanismes desenvolupats pel Síndic en la tramitació de les queixes rebudes.

Amb relació a la falta de col·laboració d’algunes administracions, Rafael Ribó ha aprofitat per demanar als representants dels òrgans de govern local la màxima col·laboració en la tasca de supervisió que li pertoca al Síndic a la vegada que els ha recordat que obstaculitzar el dret a la informació és una falta greu. Rafael Ribó ha insistit que hi ha un important espai per la col·laboració entre ajuntaments i el Síndic de Greuges amb l'objectiu d'impulsar millores en les bones pràctiques de l'administració en la seva relació amb els ciutadans.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha dut a terme la cloenda de la Jornada, i en la que ha demanat estrènyer vincles entre els municipis i el Síndic de Greuges.

Tornar