Notícies

El Síndic investiga l’avaria de gas al Poblenou

16/02/2012

Davant les queixes rebudes, el Síndic ha obert una actuació d’ofici per esbrinar les causes i verificar les responsabilitats de la incidència del cap de setmana passat al barri del Poblenou de Barcelona, causada per la presència d’aigua a la xarxa de gas, que ha deixat més de 4.000 famílies sense subministrament de gas.

A banda de la incidència en el subministrament de gas, alguns habitatges també han patit talls en el subministrament d’aigua i electricitat.

A més d’investigar les causes de l’avaria, el Síndic verificarà que les companyies implicades que presten serveis d’interès general(Gas Natural, Endesa i Aigües de Barcelona) respecten la normativa vigent pel que fa a la seguretat de les canalitzacions.

També es vol esbrinar quines són les mesures que tant les empreses com les administracions implicades han posat o pensen posar en marxa per garantir els drets de les persones afectades. En aquest sentit, es vetllarà especialment pel tractament que fan les empreses de les consultes i reclamacions presentades, i també sobre els mitjans per atendre les compensacions que puguin sol·licitar les persones afectades pels danys i els perjudicis derivats de la manca de subministrament de gas, elèctric o d’aigua.

Tornar