Notícies

El Síndic rep 9 queixes i 9 consultes durant la visita a Santa Coloma de Gramenet

27/03/2012

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat educació i salut.

L’oficina del Síndic de Greuges s’ha desplaçat avui a Santa Coloma per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquesta localitat. En total, s’han rebut 18 visites, que s’han materialitzat en 9 queixes i 9 consultes.

L’equip del Síndic ha visitat el centre ocupacional i especial de la Fundació Tallers i la Fundació Integramenet. Rafael Ribó, també ha aprofitat el desplaçament per entrevistar-se amb l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i amb el defensor de la ciutadania, Fernando Oteros.

Durant el 2011, els habitants de Santa Coloma van fer arribar al Síndic un total de 193 actuacions (70 queixes i 123 consultes). Temes relacionats amb serveis socials (renda mínima d’inserció i llei de la dependència), en 27 casos, educació, en 10, i Salut, en 8, van ser les temàtiques més exposades en les queixes durant el 2011.

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 112 desplaçaments institucionals arreu de Catalunya, 76 durant els mandats de Rafael Ribó. A Santa Coloma s’havia fet un altre desplaçament el gener de 2009.

Actualment, un equip del Síndic visita dues poblacions per setmana amb l’objectiu de donar un millor servei de proximitat a tots els ciutadans de Catalunya en la seva funció d’atendre queixes i consultes.

Tornar