Notícies

El Síndic recorda que és responsabilitat de l’Administració investigar els possibles fraus en la preinscripció escolar

14/08/2012

(c) Síndic

Davant la polèmica sorgida per l’anunci del Departament d’Ensenyament de permetre l’accés a les dades d’altres famílies durant el procés de presinscripció escolar, el síndic de greuges, Rafael Ribó, considera que és l’Administració qui ha d’assegurar que els processos s’ajusten a la normativa i fer les comprovacions necessàries en cas d’indici de frau.

No obstant això, Rafael Ribó, que va emetre una resolució sobre aquest tema ara fa un any, recorda que la normativa també estableix que tothom ha de tenir accés als expedients que els afecten i que l’accés a aquesta informació és un factor que reforça la transparència en el procediment d’admissió. La transparència és, segons Ribó, “un principi que ha de regir l’actuació de qualsevol administració pública”.

Això, però, afirma Rafael Ribó “no s’ha de confondre amb traslladar a les famílies la responsabilitat de combatre el frau escolar”.

El Síndic, que fa anys que rep nombroses queixes sobre possibles fraus, especialment pel que fa a les dades d’empadronament en els processos de preinscripció escolar, ha recordat reiteradament a l’Administració la seva responsabilitat per evitar i investigar aquestes pràctiques.

Resolució íntegra del Síndic  

Tornar