Notícies

Presumptes irregularitats al CIE de la Zona Franca

18/01/2013

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha iniciat d’ofici una investigació arran dels indicis rebuts de presumptes males pràctiques ocorregudes aquesta setmana al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), de la Zona Franca.

Un intern del CIE ha trucat al Síndic per denunciar un presumpte escorcollament amb presumibles excessos verbals i físics durant la matinada del dijous 17 al divendres 18. A més, l’intern ha relatat una presumpta situació de maltractament en el mateix centre per part de la policia nacional a una de les persones que es troben en situació de privació de llibertat.

El síndic ha posat el cas en coneixement del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per tal que s’endeguin les actuacions corresponents per part del jutge i fiscal de vigilància en el Centre d’Internament d’Estrangeria, tal com preveu la Llei del Síndic a l’article sobre les relacions de col·laboració amb l’Administració de justícia i amb el Ministeri Fiscal (art. 79 de la Llei 24/2009). De la mateixa manera, s’ha adreçat a la Prefectura de la Policia Nacional, per tal de fer-los coneixedors dels esdeveniments.

Finalment, el síndic s’ha adreçat al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, per tal d’explicar-li els presumptes fets.

Tornar