Notícies

El Síndic de Greuges i la Societat Catalana de Pediatria han mantingut una reunió

17/09/2013

En el decurs de la reunió per valorar el contingut de l’informe del Síndic sobre la malnutrició infantil, presentat el mes d’agost al Parlament de Catalunya, s'ha coincidit en què actualment a Catalunya hi ha un problema de malnutrició infantil relacionat amb privacions alimentàries que pateixen nombroses famílies per causes socioeconòmiques, situació que s’ha anat agreujant amb la crisi econòmica.

També s'ha coincidit en els següents punts:

- Cal millorar i canviar determinades polítiques públiques per combatre les situacions de malnutrició infantil i garantir el dret dels infants a una alimentació adequada, com ara algunes de les mesures anunciades per algunes administracions.

- A Catalunya, tal com assenyala l’informe, no hi ha un problema de desnutrició infantil per raons econòmiques. Respecte als casos puntuals que també s’indicaven en l’informe, el Síndic de Greuges s’ha adreçat al Departament de Salut amb l’objectiu de clarificar les dades elaborades per l’Institut Català de la Salut sobre codis diagnòstics relacionats amb la desnutrició i la pobresa. Així mateix, la Societat Catalana de Pediatria també s’ha adreçat a l’Institut Català de la Salut per clarificar la codificació dels casos de desnutrició.

- El Síndic de Greuges i la Societat Catalana de Pediatria col·laboraran per tal de continuar analitzant la realitat i vetllar per la defensa dels drets dels infants.

     

Tornar