Notícies

El síndic elogia la consolidació de l’Ombudsman de Vojvodina

20/11/2013

(c) Síndic

Convidat per la defensora de Vojvodina, Aniko Muskinja, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha participat en l’acte de celebració del desè aniversari de l’Ombudsman de l’esmentada província de Bòsnia.

Ribó s’ha mostrat satisfet de la consolidació d’aquesta institució i ha recordat la importància de preservar les defensories en els moments de crisi actual, atesa la tasca que duen a terme en la defensa dels drets. En aquest sentit, ha recordat les recomanacions de diversos organismes internacionals d’enfortir la figura de l’ombudsman arreu; entre aquestes, una recent resolució de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

El síndic també ha recordat l’estreta relació entre la institució que encapçala i l’Ombudsman de Vojvodina, forjada durant els projectes de cooperació que el Síndic va dur a terme a la zona des de l’any 1999 fins al 2009.

També han participat a l’acte, entre d’altres, els presidents del Parlament i del Govern de Vojvodina, el cap del departament de Democratització de la Missió de l’OSCE a Sèrbia i l’ombudsman serbi. 

Tornar