Notícies

Rafael Ribó defensa davant la Cambra de Regions del Consell d’Europa la tasca del Síndic en l’aplicació de drets a Catalunya

09/04/2014

(c) Síndic

El síndic, que ha participat en un debat de la 26a Sessió del Congrés d’Autoritats Locals i Regionals del Consell d’Europa sobre l’aplicació de polítiques de drets humans, ha explicat algunes actuacions de la institució que encapçala en la defensa dels drets.

Així, per exemple, ha destacat les accions dutes a terme per desplegar la Llei d’accés a la informació pública i per combatre la pobresa energètica i la malnutrició infantil. 

Rafael Ribó ha fet un repàs de les institucions que participen en la tasca d’aplicar drets humans a Catalunya i ha destacat que l’àmbit més efectiu i positiu per aplicar polítiques de drets és el regional.

També ha explicat les competències i els objectius del Síndic, que té la missió, ha dit, “de promoure i garantir els drets humans, especialment el dret a una bona administració”. També ha fet notar que el Síndic té el mandat de les Nacions Unides de ser l’Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura.

Pel que fa a la relació amb els organismes dependents del Govern estatal, el síndic ha fet referència als obstacles amb què es troba per poder supervisar la situació del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona i davant l’actitud poc col·laboradora d’alguns agents de seguretat de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

En el debat, que ha tingut lloc el 26 de març a Estrasburg, a banda del síndic també hi ha participat, la ministra de Finances, Dones i Integració de Styria (Àustria) i el director de la Comissió de Drets Humans d’Escòcia. 

Tornar