Notícies

El síndic proposa al Ple del Parlament un compromís de tota la cambra per protegir les polítiques socials

09/04/2014

(c) Síndic

Infància, serveis socials, educació, salut i treball centren el 40% de les queixes tramitades el 2013

El síndic, Rafael Ribó, ha presentat l’Informe 2013 davant el Ple del Parlament i ha incidit especialment en la necessitat de protegir les polítiques socials, les quals han centrat una bona part de les actuacions dutes a terme per la institució durant l’any 2013.

L’any 2013 el Síndic ha tramitat més de 27.000 actuacions i ha obtingut un percentatge d’acceptació del 98%. Satisfet amb aquest grau d’acceptació de les resolucions del Síndic, Rafael Ribó ha destacat l’efectivitat de la feina que duu a terme la institució i ha demanat la col·laboració de l’Administració per garantir el compliment efectiu de les recomanacions acceptades.


En les polítiques socials demana que el 2014 representi un punt d’inflexió

A partir d’algunes actuacions destacades en matèria de polítiques socials, el Síndic evidencia l’impacte de la disminució pressupostària en les polítiques socials. En aquest sentit, demana a l’Administració que garanteixi el pagament de prestacions reconegudes i recorda que la situació econòmica no pot justificar la vulneració dels drets socials.

L’accés a la informació és una eina essencial per al control democràtic i per fomentar la participació ciutadana

Pel que fa al dret a la bona administració, el Síndic destaca que l’accés a la informació pública s’ha de poder exercir sense traves i directament. En espera que s’aprovi la llei d’accés a la informació, el Síndic recomana a totes les administracions que actuïn amb la màxima transparència sense necessitat d’esperar la nova regulació.

L’Informe, dividit en cinc capítols, n’incorpora un de nou (el quart), dedicat al seguiment i el compliment de les resolucions del Síndic. El tercer capítol recull les actuacions més destacades per matèries, amb exemples de queixes i actuacions d’ofici, i el cinquè recull les activitats institucionals.

Podeu consultar les resolucions del Síndic emeses durant tot l’any al web del Síndic www.sindic.cat

Tornar