Notícies

El Síndic insta la Defensora del Poble que investigui l’actuació de la policia espanyola a Mestalla

25/04/2014

Ha obert una actuació d’ofici arran de la presumpta agressió policial a un jove de Cadaqués durant la final de la Copa del Rei a València.

Rafael Ribó ha traslladat les consideracions sobre els fets a la Defensora del Poble, institució que té la competència per supervisar la policia estatal.

El Síndic ha obert una actuació d’ofici per aclarir si hi va haver una actuació desproporcionada de la policia contra un jove de Cadaqués que portava una estelada durant la final de la Copa del Rei de futbol, el passat 16 d’abril, a l’estadi de Mestalla, a València.

Atès que el Síndic no té competència directa per supervisar la Policia Nacional espanyola, Rafael Ribó, com fa habitualment en aquests casos, ha traslladat les consideracions sobre els fets a la defensora del poble, Soledad Becerril, perquè investigui el cas.

Segons la informació publicada als mitjans, diversos policies espanyols van agafar el jove del coll i el van amenaçar. Segons el jove, els agents van apallissar-lo i li van causar contusions a l’ull i en altres parts del cos i una fissura a una costella.

El jove ha denunciat els fets davant els Mossos d’Esquadra i té previst presentar els pròxims dies una denúncia davant els jutjats de València.

Per la seva part, el director general de la policia ha defensat l’actuació dels agents que van detenir el jove, que asseguren que el jove va acabar detingut perquè es va negar a identificar-se i es va resistir als agents de forma “bastant activa”.

El Síndic considera que ni en el supòsit que fos cert que el jove va increpar els agents o oferir resistència es poden justificar agressions com aquestes, ja que la llei obliga els cossos de seguretat a fer un ús proporcional de la força.

Tornar