Notícies

Rafael Ribó elogia la defensa de drets des de la proximitat en la commemoració dels 10 anys de la Sindicatura de Terrassa

30/04/2014

(c) Sindicatura municipal greuges de Terrassa

Amb motiu de l’acte de commemoració dels deu anys d’existència de la institució de la Sindicatura de Greuges de Terrassa, celebrada el 29 d’abril a l’Ajuntament d’aquesta localitat, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha destacat la rellevància de la defensa dels drets en l’àmbit local i des de la proximitat.

Ribó ha elogiat la tasca que duen a terme els síndics i els defensors locals a Catalunya i, en concret, la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, que ocupa el càrrec des de l’any 2010, i ha destacat que aquesta tasca s’ha de realitzar des de la independència de la institució i amb la dotació de mitjans i personal suficients per poder dur a terme les investigacions i poder resoldre correctament.

La síndica, per la seva part, ha agraït la implicació de totes les persones que treballen a l’Ajuntament de la ciutat i ha recordat la feina feta pel seu predecessor i primer síndic municipal de Terrassa, Joan Sales, que malauradament ha mort aquest mateix any.

L’acte ha culminat amb la participació de deu ciutadans de la localitat, que han llegit diferents articles de la Carta de Salvaguarda dels Drets de la ciutat.

Des de la creació de la institució, fa deu anys, la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa ha tramitat 1.383 queixes i ha atès 5.671 consultes.

Tornar