Notícies

El síndic de greuges, Rafael Ribó, renuncia a la condició d’aforat

01/07/2014

El síndic de greuges de Catalunya ha comunicat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, que renuncia a l’aforament especial, privilegi que li atorga la Llei 36/1985, de 6 de novembre, que regula les relacions entre la institució de Defensor del Pueblo i les figures similars a les diverses comunitats autònomes.

El síndic també n’informarà el president del Govern de l’Estat espanyol, Mariano Rajoy, i el president del Congrés de Diputats, Jesús Posada, perquè ho remetin als grups parlamentaris i, si escau, iniciïn la reforma legislativa pertinent.

Rafael Ribó ha decidit renunciar a l’aforament arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre l’anunci del president estatal d’estudiar una possible reducció del càrrecs que gaudeixen d’aquest privilegi. El síndic ha fet aquest pas per ser conseqüent amb una mesura que considera positiva i exemplar, com ara suprimir la condició d’aforats a tots els càrrecs institucionals previstos en el sistema constitucional.

Tornar