Notícies

L’Ajuntament de Calella i el Síndic de Greuges de Catalunya han signat un conveni de col·laboració

22/07/2014

(c) Ajuntament de Calella

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni amb la finalitat de promoure i facilitar l’accés dels calellencs i calellenques al Síndic.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, ha manifestat, que “aquest conveni ens exigeix i ens obliga molt però hem volgut signar-lo perquè tenim la il·lusió de fer les coses ben fetes i amb totes les garanties, ja que les persones que ens dediquem a la vida política és per posar-nos al servei i ser útils a la ciutadania”. I Candini ha afegit que “el conveni dóna continuïtat a la voluntat de l’Ajuntament de Calella de treballar en la línia de la transparència i de la bona governança i amb el compromís de fer la feina el millor que sapiguem, aquest conveni és també un instrument  per millorar-la”.

Per la seva banda, el Síndic, Rafael Ribó ha dit que ”signar aquest conveni per part de l’Ajuntament és una acte de valentia, així com també ho són els ciutadans que presenten una queixa”. Ribó també ha afegit que amb el conveni el Síndic de Greuges farà un seguiment del temes de Calella, mantindrà reunions periòdiques amb l’Ajuntament i presentarà un informe anual  sobre els temes que més preocupen”. El conveni també contempla la possibilitat  que  el Síndic de Greuges assisteixi al plenari municipal per exposar amb detall l’informe i debatre’l amb els diferents grups municipals.

Les persones que vulguin presentar queixa al Síndic ho podran fer de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; per telèfon (900 124 124); per correu electrònic a sindic@sindic.cat; per fax (93 3013187) o al web www.sindic.cat. També podran lliurar les queixes als assessors del Síndic durant alguna de les visites al municipi o utilitzar els impresos i sobres de franqueig a destinació que estaran a l’abast dels ciutadans i ciutadanes, en un lloc visible. El conveni entre l’Ajuntament de Calella i el Síndic de Greuges de Catalunya respon al compromís de l’actual equip de Govern de millorar la transparència de la gestió pública, informar sobre la corporació i millorar les relacions amb els ciutadans.

Tornar