Notícies

El Síndic compareix a la Comissió d’Afers Institucionals amb relació a la Proposició de llei del règim especial d’Aran

02/09/2014

El Síndic és Proòm a l’Aran des de 2009 i des d’aleshores ofereix una visió singularitzada de vigilància i supervisió del Conselh Generau

El síndic de greuges, Rafael Ribó, compareixerà aquesta tarda a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya en relació amb la Proposició de llei del règim especial d’Aran.

Des del 2009 el Síndic de Greuges de Catalunya actua a la Val d’Aran com a defensor dels drets dels administrats i garant de l’exercici adequat de l’autogovern, en virtut del conveni de col·laboració entre el Síndic i el Conselh Generau d’Aran.

El Síndic de Greuges de Catalunya adopta el nom de Proòm a l’Aran i ofereix una visió singularitzada de vigilància i supervisió del Conselh Generau que es recull en un informe que es publica anualment.

A més, el conveni també preveu l’edició en aranès dels materials del Pròom que tinguin a veure amb l’Aran, així com una atenció telefònica i presencial en aranès.

Per part seva, el Síndic d’Aran podrà adreçar-se al Pròom a fi d’exposar-li els assumptes que pertanyen a les competències pròpies.

Tornar