Notícies

El Síndic investiga d'ofici possibles irregularitats en la gestió de les obres i del servei del TAV a Girona

04/11/2014

Vol aclarir si es van vulnerar els drets dels usuaris afectats per la interrupció del servei arran de la inundació del túnel

Arran de la inundació del túnel del tren d'alta velocitat (TAV) a Girona i dels indicis que hi ha hagut una possible vulneració dels drets dels usuaris afectats, segons la normativa de consum, el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici.

Les pluges caigudes la nit del 28 al 29 de setembre a les comarques de Girona van obligar a suspendre el servei del TAV entre Figueres, Girona i Barcelona. Els usuaris afectats van haver d'utilitzar el servei de Regionals, amb un temps de viatge molt superior, fins al 4 d'octubre a la tarda, que es va restablir el servei.

El Síndic considera que cal aclarir si les administracions públiques han actuat de manera irregular tant en aquest fet puntual com amb relació al retard en acabar les obres i a la manca d'un pla homologat de seguretat de l'estació i el túnel del TAV a Girona, i demana que es desencalli aquest pla de seguretat, que encara no ha estat homologat per la Generalitat.

D'altra banda, el Síndic demanarà informació a les diverses administracions implicades: el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d'Empresa i Ocupació (Agència Catalana del Consum), el Departament d'Interior, el Ministeri de Foment (ADIF) i l'Ajuntament de Girona.

Tornar