Notícies

La igualtat d’oportunitats dels infants és l’assignatura pendent en el 25è aniversari de la Convenció dels drets de l'infant

19/11/2014

(C) Parlament

Informe anual sobre els drets dels infants 2014 

El Síndic identifica els deu reptes principals per garantir els drets dels infants amenaçats per les desigualtats socials

Més equitat educativa, una renda mínima garantida i polítiques de protecció centrades en l'acolliment familiar són algunes de les assignatures pendents

La vulnerabilitat de milers d’infants impedeix que la igualtat d’oportunitats sigui possible

El síndic de greuges, Rafael Ribó, i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, Maria Jesús Larios, han lliurat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l’Informe anual sobre els drets dels infants.

El document recull les principals mancances detectades pel Síndic durant l'últim any en l'àmbit de la infància. El Síndic proposa deu reptes principals en què cal posar l'accent per donar compliment efectiu a la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant, de la qual el 20 de novembre es commemora el 25è aniversari.

És una evidència que els infants socialment més desprotegits tenen menys oportunitats que la resta i acostumen a patir vulneracions dels seus drets bàsics.

Segons el Síndic, per combatre aquesta situació cal potenciar les polítiques socials i de protecció de la família, ampliar els serveis i les places residencials públiques adreçades als infants i adolescents, i garantir unes prestacions mínimes per a les famílies amb fills.

En l'àmbit educatiu, és necessari, entre altres mesures, establir sistemes d'ajuts o de bonificacions per promoure l'equitat, suprimir els criteris que fomenten la segregació escolar i fomentar l'accés de tots els infants a les activitats extraescolars i al lleure educatiu en general.

Tornar