Notícies

Canvis normatius i prevenció de la salut per combatre l’atur i els seus efectes entre els majors de 45 anys

18/03/2015

La jornada Com combatre l'atur dels majors de 45 anys? Reflexions per a un debat necessari ha estat organitzada pel Síndic de Greuges juntament amb l'Obra Social "La Caixa" 

El síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, han inaugurat avui una jornada que porta per títol Com combatre l'atur dels majors de 45 anys? Reflexions per a un debat necessari .Els objectius de la jornada, que té lloc al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa", són identificar les claus que converteixen l'atur dels majors de 45 anys en un problema sobre el qual cal intervenir específicament, conèixer les necessitats principals d'aquest col·lectiu i identificar els eixos d'intervenció de les polítiques públiques per fer-ne un disseny efectiu en l'àmbit estatal, autonòmic i local.

Un dels temes clau que s'abordarà són els desajustos normatius que agreugen la situació. Pel que fa a l'impacte, també es tractarà la prevenció en l'àmbit de la salut.

Segons les últimes dades de l'Enquesta de població activa (EPA), a Catalunya 258.000 persones més grans de 45 anys estaven a l'atur l'any 2014, la qual cosa representa una taxa d'atur del 17,4% respecte al total de la població activa d'aquesta franja d'edat.

La jornada comptarà amb la participació de representants de l'Administració pública, de sindicats i d'experts de l'àmbit universitari, entre altres agents socials. 

Tornar