Notícies

El Síndic envia a la Fiscalia els missatges catalanòfobs publicats al Twitter arran de la mort d'un professor

20/04/2015

Rafael Ribó expressa el seu condol als familiars i companys de la víctima

Com ja va manifestar davant les piulades ofensives de l'accident aeri, considera que els missatges poden constituir un delicte d'odi 

El Síndic de Greuges de Catalunya s’ha adreçat novament a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè adopti les iniciatives més apropiades amb relació als missatges catalanòfobs publicats a la xarxa social Twitter. En aquest cas, arran del tràgic incident ocorregut en un institut de Barcelona, en què ha mort un professor i hi han hagut diversos ferits.

Rafael Ribó, que ha expressat el seu condol i la seva profunda tristesa davant els fets, en els quals hi ha implicat un jove menor d’edat, considera que les piulades són menyspreables i de gran crueltat. A més, com en casos anteriors, poden constituir un delicte d’odi.

El Síndic també s’ha adreçat a la defensora del poble perquè traslladi a la Fiscalia General de l’Estat les consideracions de la institució amb relació a la necessitat d’investigar l’origen d’aquests missatges i si constitueixen un delicte per haver fet apologia de l’odi.

Finalment, Ribó també ha contactat amb els poders públics per demanar que reforcin els mecanismes legals que facilitin la investigació i el càstig d’aquest tipus de delicte. 

 

Tornar