Notícies

El Síndic trasllada a la Fiscalia i al Defensor del Poble un document oficial amb contingut catalanòfob

29/05/2015

(c) Síndic

Es tracta del passaport d'un cavall registrat amb el nom de "Catalán de mierda" en una base de dades oficial de Castella-la Manxa

El Síndic de Greuges ha rebut una queixa amb relació a l'existència d'un document oficial procedent de Ciudad Real amb contingut catalanòfob. 

Es tracta d'un passaport equí que identifica l'animal amb el nom de "Catalán de mierda"  i està registrat en una base de dades oficial. L'organisme responsable de la identificació i el registre d'aquests documents és l'autoritat competent designada per l'administració autonòmica pertinent, en aquest cas la de Castella-la Manxa, on està ubicada l'explotació agropecuària d'origen del cavall.

Com ha fet en ocasions anteriors, i atès que aquest tipus de llenguatge pot constituir un delicte d'incitació a l'odi, el Síndic ha tramès una còpia del document a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè adopti les mesures més apropiades. En aquesta ocasió, també ha sol·licitat a la defensora del poble, Soledad Becerril, que investigui la possible implicació d'un organisme públic de Castella-la Manxa.

El Síndic també va trametre a la Fiscalia i al Defensor del Poble els missatges en contra de Catalunya i els catalans que circulaven per la xarxa social Twitter amb motiu d'un accident aeri en què van morir 150 persones i d'un incident en un institut de Barcelona en què també hi va haver una víctima mortal.

Tornar