Notícies

El síndic proposa al Parlament el nomenament de Jaume Saura com a adjunt general

04/06/2015

Catedràtic acreditat en Dret Internacional, és membre de l'Equip de Treball del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

L'adjunt o adjunta general assisteix el síndic o síndica de greuges en l'exercici del càrrec, i n'assumeix les funcions que li delegui, incloses les relatives al govern de la institució

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha proposat al Parlament el nomenament de Jaume Saura com a nou adjunt general al Síndic, en substitució de Jordi Sànchez, escollit president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, Saura és autor de nombroses publicacions relacionades amb els drets humans i ha participat com a observador internacional en diversos processos electorals.

Jaume Saura ha estat vinculat al Síndic des del 2010 en qualitat de membre de l'Equip de Treball i coordinador del Consell Assessor de l’antiga Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura (actualment, Mecanisme Català). Com a adjunt general, haurà d'assistir el síndic en l’exercici del seu càrrec i assumir les funcions que li delegui, incloses les relatives al govern de la institució.

Saura s'incorporà al Síndic tan bon punt la Comissió del Síndic del Parlament n'hagi ratificat, si s’escau, el nomenament, tal com estableix la llei.

Tornar