Notícies

El síndic atén les queixes dels veïns de la Val d'Aran

22/07/2015

(c) Síndic

El síndic de greuges de Catalunya, i proòm de la Val d'Aran, Rafael Ribó, s'ha desplaçat a Vielha, concretament a l'Escola d'Adults, per atendre les queixes i consultes dels veïns d’Aran.

L'any 2014 el Proòm va tramitar 15 queixes procedents d’Aran i va atendre 10 consultes. D'aquestes, 5 queixes i 6 consultes eren sobre polítiques socials. Les polítiques territorials (medi ambient i urbansime), amb 7 queixes i una consulta, van ser el segon àmbit amb més reclamacions.

Rafael Ribó i els membres del seu equip s’han desplaçat un cop l'any a la Val d'Aran des de l'any 2008, en què es va signar un conveni amb el síndic d'Aran per recuperar la figura delproòm com a garant dels drets a l’Aran.  L'acord establia el compromís del Proòm d'utilitzar l'aranès en les seves comunicacions i material de difusió, i d'elaborar un informe sobre les actuacions dutes a terme a l'Aran. Aquest acord es va reforçar amb la signatura l'any 2012 d'un conveni de supervisió singularitzada. 

Encara que el Proòm té habilitats canals per presentar queixes des de qualsevol punt del mòn, el fet d'apropar-se a les localitats més allunyades de la seu a Barcelona li permet conèixer in situ les problemàtiques i conflictes de la zona, en aquest cas dels aranesos, amb les administracions i empreses que presten serveis bàsics.

Tornar