Notícies

El Síndic investiga la mort de quatre persones per la inundació d'un geriàtric a Agramunt

03/11/2015

Els responsables del centre van contactar amb els serveis d'emergència perquè alguns usuaris amb mobilitat reduïda no podien sortir


Ha demanat informació a totes les administracions implicades 

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici per aclarir les circumstàncies de la mort de quatre persones a la residència geriàtrica Ribera del Sió d'Agramunt, a conseqüència de les fortes pluges.

Rafael Ribó, que lamenta aquets fets tan desafortunats, vol fer arribar a les famílies afectades el seu condol i el compromís que actuarà amb celeritat en l'anàlisi d'aquest cas.

Segons les informacions publicades, el centre va quedar totalment inundat en desbordar-se el riu Sió i diversos usuaris amb problemes de mobilitat reduïda o amb problemes de salut, motiu pel qual presumptament se'ls havien aplicat mesures de contenció, no podien sortir de la residència.

Tot i la intervenció dels serveis d'emergència arran de la petició dels responsables del centre, entre Bombers i Mossos d'Esquadra només van poder rescatar cinc de les persones desaparegudes.

El Síndic ha demanat informació a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per saber si abans de construir el centre s'havien calculat les avingudes d'aigua. També s'ha adreçat a l'Ajuntament d'Agramunt, al Departament d'Interior i al Departament de Benestar Social i Família, aquest últim per aclarir el sistema d'emergència emprat i també amb relació al protocol aplicat als residents als quals suposadament s'havien aplicat mesures de contenció.

La residència Ribera del Sió és centre col·laborador de la Generalitat, amb 46 places públiques i la resta amb possibilitat de prestació vinculada al servei, de la Llei de dependència.

Tornar