Notícies

La Comissió d'Anticorrupció de Corea del Sud participa en una sessió de treball al Síndic

13/11/2015

(c) Síndic de greuges

Una delegació de la Comissió d'Anticorrupció i de Dret Civil de Corea del Sud (ACRC) ha participat en una reunió d'intercanvi institucional a la seu del Síndic amb l'adjunt general, Jaume Saura, i altres membres de l'equip. 

Encapçalada pel director adjunt de l'Àrea d'Anàlisi de les Queixes, Jong-Hyen Kim, la delegació coreana ha explicat el funcionament global de l'organisme, creat l'any 2009 per integrar tres institucions que fins llavors existien de forma separada: l'Ombudsman de Corea, la Comissió Independent d'Anticorrupció i la Comissió de Recursos Administratius.

L'Àrea d'Anàlisi de les Queixes, segons ha assenyalat  Jong-Hyen Kim, depèn de la divisió encarregada de la millora de l'Administració, objectiu i tasca que es vehicula amb la detecció de lleis inadequades, a partir de les reclamacions rebudes, i la proposta de canvis normatius i de gestió.

L'adjunt general, Jaume Saura, per la seva banda, ha explicat el funcionament del Síndic i n'ha destacat especialment els aspectes més relacionats amb l'eficàcia. Així mateix, dos assessors del Síndic han explicat la tasca de la institució en matèria de transparència i accés a la informació, d’una banda, i de supervisió de les empreses que presten serveis d’interès general, de l’altra.

Tornar