Notícies

El Síndic investiga d’ofici els fets de la residència geriàtrica d’Arenys de Mar

29/12/2015

El Síndic ha demanat a les administracions implicades informació sobre els fetsRafael Ribó considera els fets molt greus i una vulneració flagrant de drets 

Davant els presumptes maltractaments ocorreguts en una residència per a la gent gran d'Arenys de Mar, el Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici.Segons les informacions publicades, els Mossos d'Esquadra van detenir la nit de Nadal un zelador eventual d'un geriàtric, acusat d'agredir i violar nou àvies residents al centre. Cinc de les àvies van haver de ser traslladades a l'hospital i les altres quatre van haver de ser ateses en centres d'atenció primària. Els fets van ser denunciats als Mossos d'Esquadra, que poc després van iniciar-ne la investigació i van detenir el presumpte culpable.

El Síndic s'ha adreçat als departaments de Benestar Social i Família i d'Interior per demanar-los tota la informació sobre els fets succeïts per poder estudiar el cas, i també s'adreçarà properament al Departament de Salut.

La residència on han ocorregut els fets és un centre concertat de la Generalitat, amb 103 places en modalitat de residència assistida i 30 per a residents en modalitat de centre de dia.

El Síndic de Greuges de Catalunya vetlla per defensar els drets de les persones i, en especial, d'aquells col·lectius més vulnerables, com ara el de la gent gran.

Rafael Ribó, amb la reserva de poder analitzar tota la informació que obtingui, considera els fets molt greus i una vulneració flagrant de drets. 

Tornar