Notícies

El Síndic intervé davant una possible vulneració de drets lingüístics i discriminació del català al Jutjat d'Olot

22/04/2016

La lletrada de l'Administració de justícia ha ordenat a la part demandada que presenti l'escrit d'oposició en castellà

El Síndic de Greuges ha decidit actuar d'ofici arran de les informacions publicades als mitjans de comunicació sobre la possible vulneració del dret a expressar-se en català en l'àmbit de l'Administració de justícia.

Segons les notícies, la lletrada del Jutjat de Primera Instància núm. 1 d'Olot ha ordenat a la part demandada en un judici de monitorització que presenti l'escrit d'oposició en llengua castellana. En la diligència d'ordenació justifica aquesta decisió per evitar que la part demandant en resulti perjudicada. També per evitar aquesta presumpta indefensió, la lletrada ha instat que tots els escrits presentats en el marc de l'esmentat procediment judicial estiguin redactats en castellà.

El Síndic, que és un dels membres fundadors de la IALC (International Association of Language Commissioners), recorda que l'Administració de justícia  hauria garantir el dret de tothom a relacionar-s'hi  en la llengua oficial que esculli sense que se li pugui exigir cap mena de traducció. Davant aquesta  possible vulneració de drets lingüístics, ha demanat informació al president del Tribunal Superior de Justícia per poder estudiar el cas i emetre una resolució al més aviat possible.

Tornar