Notícies

El Síndic investiga l'abordatge fet pel Departament de Salut del brot per enterovirus

20/05/2016

(c) Generalitat de Catalunya

Vol aclarir quins criteris i protocols s'han adreçat als professionals

Ha sol·licitat informació sobre les circumstàncies de la mort d'un nadó a Reus

També s'ha interessat pel servei d'atenció i  informació que s'està oferint a les famílies

El Síndic de Greuges ha decidit actuar d'ofici per fer un seguiment de l’abordatge emprès pel Departament de Salut arran de l’aparició del brot d’enterovirus, i també per aclarir algunes informacions publicades aquests últims dies als mitjans de comunicació amb relació als casos d'infecció per enterovirus detectats a Catalunya. En concret, el Síndic ha proposat una reunió al Departament de Salut per tractar la qüestió i conèixer quins criteris s'han seguit per abordar el brot, i quines han estat les comunicacions adreçades sobre l'existència del virus i els riscos de contagi.

També ha sol·licitat informació sobre les circumstàncies de la mort d'un nadó a Reus i sobre la possible vinculació d’aquesta amb el virus esmentat. A banda, segons les últimes publicacions, ja s'ha detectat gairebé una cinquantena de casos, nou dels quals han hagut d'ingressar a l'UCI. Una de les nenes infectades ha quedat tetraplègica i amb ventilació mecànica.

Conscient de l'angoixa que comporta als pares un brot com aquest, el Síndic s'ha interessat pel servei d'atenció i informació que s'està oferint a les famílies, tant dels infants afectats com de la resta. En aquest sentit Departament d'Ensenyament ha enviat una guia a les escoles amb informació sobre l'enterovirus.

Per evitar un alarmisme desmesurat i contraproduent, el Síndic fa una crida  perquè es tracti el tema amb rigor, prudència i respecte.

Tornar