Notícies

El Síndic obre una actuació d'ofici arran de l'explotació sexual d'infants per part d'una xarxa de pederàstia

10/08/2016

S'ha adreçat a la DGAIA i al Departament d'Interior per conèixer les circumstàncies que han portat aquests nois, alguns d'ells protegits per l'Administració, a patir els maltractaments

També ha demanat informació sobre les actuacions que s'emprendran per atendre les víctimes

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici davant les informacions publicades sobre l'explotació sexual per part d'una xarxa de pornografia infantil, atès que alguns infants estaven tutelats per la Generalitat.

Amb l'objectiu d'aclarir els fets, s'ha adreçat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i li ha demanat informació sobre les actuacions que s'emprendran per atendre els infants que han estat víctima d'aquestes pràctiques. També s'ha adreçat al Departament d'Interior.

La institució posa de manifest que la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, estableix que els poders públics han de prendre totes les mesures necessàries per protegir els infants i adolescents de qualsevol forma de violència (article 81) i per promoure la recuperació física i psicològica d'aquells que n'han estat víctima (article 82).

A més, s'ha interessat per les circumstàncies que han portat infants sota la protecció de la Direcció General d'Atenció a la Infancia i l'Adolescència (DGAIA) a patir aquests maltractaments.

També recorda la responsabilitat de la DGAIA de protegir els infants que estan sota la seva tutela i de garantir-los el benestar necessari per fer possible el seu màxim desenvolupament personal possible.

El Síndic, a més, vol aclarir si en aquest cas s'ha aplicat el Protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i, si es així, en quin moment i a partir de quins indicis.

Tornar