Notícies

El Síndic convoca de nou les administracions implicades en el "top manta" per fer seguiment de les mesures adoptades

22/11/2016

(c) Síndic de greuges

El director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerard Pisarello, i el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, han assistit, entre d'altres, a la reunió a la seu del Síndic

La trobada ha servit per fer balanç de les actuacions dutes a terme d'ençà de la reunió del passat mes de juliol

Rafael Ribó posa l'accent en les campanyes de sensibilització dels consumidors, una recomanació inclosa en l'informe monogràfic sobre el tema

Com ja va avançar fa quatre mesos, després de la trobada interadministrativa sobre el "top manta" del passat juliol, el Síndic ha convocat aquest dimarts, 22 de novembre, novament a la seu de la institució, totes les administracions implicades en la lluita contra aquest fenomen. L'objectiu de la trobada és fer un seguiment de les actuacions dutes a terme per cada part, extreure'n les conclusions oportunes i establir noves fites.

El Síndic vol facilitar al màxim la cerca de solucions coordinades per part de les administracions. Es tracta d'un fenomen que afecta àmbits molt diversos, des de la precarietat dels manters, les queixes del comerciants o  les organitzacions il·legals que comercialitzen productes falsificats que hi ha darrere la venda ambulant. Tots aquests aspectes els tracta en un informe monogràfic de principis d'any.

Avui, ha fet un èmfasi especial en la importància de  les campanyes de sensibilització cap als consumidors, en la línia d'una de les propostes que inclou l'Informe. Concretament, el document planteja la necessitat de fer campanyes informatives i de sensibilització del consumidor sobre els seus drets i les seves obligacions, i també sobre les repercussions negatives que suposa adquirir productes falsificats al “top manta”.

Els últims mesos les administracions han dut a terme diverses accions de conscienciació ciutadana. El Síndic recomana que s'aprofundeixi en aquesta via i que les administracions duguin a terme iniciatives de conscienciació amb la col·laboració dels mitjans de comunicació públics.

Entre els assistents hi ha hagut, per part del Departament d’Interior, el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. Per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, hi ha assistit el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. Del Departament d'Empresa i Coneixement, hi ha participat la directora general de Comerç i Competitivitat, Muntsa Vilalta.

El subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha encapçalat la representació de l’Administració de l'Estat, amb la presència també d'Elena Nieto, cap de l'Oficina d'Estrangeria.

De l'Administració local hi han assistit els ajuntaments de Sitges, Terrassa, Salou, el Vendrell, Calafell, Roses, Castelldefels i Barcelona. Aquest últim consistori ha estat representat pel primer tinent d'alcalde, Gerardo Pissarello, responsable de l'Àrea de Treball.

Finalment, la reunió ha comptat amb la presència de representants de les associacions municipalistes i del Port de Barcelona.

 

Tornar