Notícies

El síndic presideix la primera reunió de la nova junta directiva europea de l’Institut Internacional de l’Ombudsman

30/11/2016

foto

Entre els temes tractats, cal destacar la presentació del programa d'actuacions dels pròxims dos anys 

La seu del Síndic de Greuges de Catalunya ha acollit aquest dimecres 30 de novembre els representants europeus de l'organització d'ombudsmans de referència mundial, l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI). 

La junta europea de l'IOI, de la qual Rafael Ribó és president per als pròxims quatre anys després de rebre el suport dels seus homòlegs en una votació recent, està integrada per una vuitantena d'institucions d'ombudsman d'arreu del continent. Forma part també de la junta directiva l'ombudsman d'Irlanda, Peter Tyndall, que recentment ha estat escollit president mundial de l'IOI. Durant la reunió de Barcelona, l'ombudsman federal de Bèlgica, Catherine de Bruecker, ha estat nomenada vicepresidenta europea amb unanimitat de vots.

La resta de membres de la junta europea són l'ombudsman italiana Lucia Franchini; el de Gal·les, Nick Bennet; la d'Estònia, Ülle Madise i el d'Hollanda, Reinier van Zutphen.

Entre els temes tractats, cal destacar la presentació i aprovació del programa d'actuacions dels pròxims dos anys, amb una atenció especial als refugiats i a la situació dels drets a Turquia, Polònia i Romania, i també les iniciatives de tallers i seminaris de formació per als membres i la possibilitat d'expandir l'organització i d'incloure-hi nous membres.

També s'ha decidit que la propera Conferència europea, prevista per a l'any 2018, se celebrarà a Brussel·les (Bèlgica) i tractarà principalment sobre accés a la informació, democràcia i estàndards internacionals. 

Tornar