Notícies

El Síndic investiga la mort d'una nena en un centre hospitalari a Blanes

24/01/2017

(c) premsa Gencat

Demanarà informació al Departament de Salut pel suposat retard de l'ambulància que l'havia de traslladar a l'Hospital Josep Trueta
 
També vol aclarir l'actuació del CAP de salut que primer va visitar la víctima

El Síndic ha obert una actuació d'ofici per investigar la mort d'una nena de vuit anys a Blanes. Segons han fet públic els mitjans de comunicació, la nena va entrar a les urgències del centre hospitalari cap a les quatre de la matinada de dissabte a diumenge en estat crític, amb una possible apendicitis o peritonitis perforada, i va morir quatre hores més tard.

Davant les notícies publicades, el Síndic demanarà informació al Departament de Salut per conèixer per quin motiu l'ambulància va trigar quatre hores a arribar al centre per traslladar-la a l'Hospital Josep Trueta de Girona. A més, preguntarà per les característiques de les ambulàncies pediàtriques i el nombre d'unitats de què es disposa.

D'acord amb les informacions, la nena va arribar a urgències després d'haver estat visitada al CAP durant la tarda de dissabte, des d'on la van enviar de nou a casa. En aquest sentit, també s'investigarà l'actuació del CAP.

Tornar