Notícies

Clam conjunt dels defensors del poble autonòmics davant la situació dels refugiats a Europa

02/02/2017

Els ombudsman emeten una declaració conjunta de rebuig a les polítiques d'acollida i d'asil dels estats europeusEls defensors del poble autonòmics de l'Estat espanyol han emès aquest dijous 2 de febrer a Vitòria-Gasteiz una declaració conjunta en què proposen algunes mesures per agilitar els procediments d'acollida de refugiats a Europa. Els defensors, entre els quals hi ha el Síndic de Greuges de Catalunya, com a garants de la promoció i el respecte dels drets humans, expressen en aquest document la seva preocupació davant les polítiques i la gestió de les sol·licituds d'asil i refugi a Europa.

A banda de condemnar l'incompliment dels compromisos de reubicació i reassentament, els ombudsman signants demanen la intervenció de totes les institucions implicades. En concret insten els agents esmentats a aplicar les mesures necessàries de manera immediata per protegir la vida i la dignitat dels nombrosos afectats, entre els quals hi ha molts infants.

Pel que fa al paper de les comunitats autònomes, els defensors demanen al Govern espanyol que habiliti un sistema d'acollida més àgil. En aquest sentit, reclamen que prevegi els mecanismes de coordinació entre l'Administració central i les autonòmiques per superar la lentitud actual i poder donar una resposta més àgil i eficaç.

 

Tornar