Notícies

El Síndic obre una actuació d'ofici arran d'una campanya contra la transsexualitat

28/02/2017

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d'ofici davant les informacions aparegudes als mitjans de l'arribada a Catalunya de la campanya homòfoba de l'associació hazteoir.org.

L'element central de la campanya és un autobús amb un missatge contra la transsexualitat que recorre diverses ciutats de l'Estat i que té previst passejar-se per Catalunya a finals d'aquesta setmana.

El Síndic s'ha adreçat a l'Administració de la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat, localitats on està planificat que circuli el vehicle. La campanya, amb contingut ofensiu per a les persones transsexuals, també té l'agreujant de comportar una possible vulneració dels drets dels infants, col·lectiu a qui principalment va adreçada la campanya.

La Llei 11/2104 per garantir els drets dels LGTBI estableix que el Síndic, que té un conveni signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha de supervisar l’Administració de manera específica sobre aquest àmbit. En aquest sentit, ha demanat informació sobre quines mesures s'han adoptat o s'adoptaran per donar compliment a la llei esmentada.

Tornar