Notícies

El Síndic investiga les morts per meningitis de dues persones amb discapacitat

13/04/2017

Ha obert una actuació d'ofici per aclarir-ne l'origen i supervisar la gestió de l'Administració davant el risc de contagi

El Síndic de Greuges de Catalunya ha iniciat una actuació d'ofici arran de la notícia publicada sobre la mort de dues persones adultes (una dona de 61 anys i un home de 39) a causa d'una infecció provocada per una meningitis B. Les dues víctimes treballaven en un centre ocupacional per a persones amb discapacitat a Barcelona.

El Síndic s'ha adreçat a l’Agència de Salut Pública de Barcelona per demanar informació sobre l'origen del bacteri i les circumstàncies de les morts, i per saber quin protocol s'està seguint per evitar el contagi de la resta de persones que havien estat en contacte amb les víctimes. També ha demanat informació relacionada amb la vacunació per detectar si hi ha certes franges d'edat amb risc més alt davant un possible brot. 

Atès que les víctimes tenien una discapacitat intel·lectual i treballaven en el mateix centre ocupacional, el Síndic també s'ha adreçat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i ha demanat informació sobre les condicions higienicosanitàries del centre.

Tornar