Notícies

El síndic rep 11 queixes i 2 consultes en la visita a la Vall d'Aran

18/07/2017

rr

El síndic de greuges de Catalunya, i pròom dera Val d'Aran, Rafael Ribó, s'ha desplaçat a Vielha, on ha atès 11 visites

La contaminació acústica i els problemes de convivència que genera, el conflictes urbanístics i la memòria històrica han estat alguns dels temes plantejats

Com fa cada any des de 2008, el síndic de greuges, Rafael Ribó, s’ha desplaçat durant un matí a Vielha per atendre les queixes dels veïns. El síndic, càrrec que a l’Aran exerceix sota el nom de Pròom, ha pogut copsar aquest dimarts 18 de juliol quines són les problemàtiques que més preocupen els aranesos.

En total, ha atès 11 visites, que s’han traduït en 11 queixes i 2 consultes. Algunes plantejaven problemes de convivència a causa de la contaminació acústica, i també s’han abordat els conflictes urbanístics, les males pràctiques de procediment administratiu, els temes de consum i la memòria històrica.  

En tot el 2016, el pròom va rebre 12 queixes i 3 consultes procedents de la Vall d’Aran, com recull l’informe anual dedicat a l’Aran, en virtut d’un acord de l’any 2008. L'acord establia el compromís del Proòm d'utilitzar l'aranès en les seves comunicacions i material de difusió, i d'elaborar un informe sobre les actuacions dutes a terme a l'Aran. Aquest acord es va reforçar amb la signatura l'any 2012 d'un conveni de supervisió singularitzada. 

Tornar