Notícies

El Síndic reclama un accés per a persones amb mobilitat reduïda mentre durin les obres a l’estació Granollers Centre

04/08/2017

foto
Recomana a Renfe que agiliti els treballs de millora per finalitzar abans

 

El Síndic de Greuges ha considerat que les obres de millora que s’estan duent a terme a l’estació de Rodalies de Granollers Centre comporten una vulneració de drets per a les persones amb mobilitat reduïda i per als usuaris del servei amb equipatge o cotxets de nadons. Per aquest motiu, després de rebre diverses queixes i de demanar informació al Departament de Territori i Sostenibilitat, ha recomanat que s’habiliti un pas alternatiu al que s’està utilitzant, que, a diferència d’aquest, sigui accessible per a tothom.

A causa de les obres s’ha hagut de tancar l’accés pel pas inferior des de finals de març de 2017 i des de llavors Renfe ha habilitat una passarel·la superior, no accessible per a persones amb mobilitat reduïda, per connectar les andanes. Està previst que aquest pas estigui en funcionament fins que s’acabi la remodelació de l’espai.

L’operadora, davant d’aquesta situació, ha col·locat cartells informatius en què aconsella utilitzar les estacions més properes per evitar els problemes d’accessibilitat.

Amb un cost de prop d’un milió d’euros, les obres de millora de l’estació consisteixen en la renovació del vestíbul, la incorporació de tres ascensors d’accés a les andanes i el recreixement de les andanes. Aquestes millores permetran que les instal·lacions siguin totalment accessibles. Per aquest motiu, sens perjudici que s’habiliti un pas alternatiu temporal per a les persones que ho necessitin, el Síndic ha suggerit que s'agilitin els treballs per poder avançar el calendari previst. 

La resolució del Síndic també s’ha enviat a l’Ajuntament de Granollers, que ja està treballant per tal de cercar la millor solució en la mesura de les seves competències, de forma coordinada amb el Síndic.

 

 

Tornar