Notícies

El Síndic demana a l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides que estableixi un mandat específic per al control dels drets humans a Espanya

21/03/2018

Rafael Ribó s'ha reunit amb l'adjunta a l'Alt Comissionat a la seu de Ginebra

El síndic ha relatat les vulneracions de drets que ha recollit en diversos informes

El síndic també ha participat aquest dilluns a l'acte paral·lel organitzat en el marc del 37è Consell dels Drets Humans

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s'ha reunit amb l'adjunta a l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides, Kate Gilmore. En el marc de la reunió, el síndic ha subratllat la regressió de drets a Espanya, que la institució ha denunciat en diversos informes i comunicats, i ha posat l'accent en l'especial incidència que té a Catalunya, amb exemples d'atemptats a la llibertat d'expressió i opinió i al dret a la participació política.

El síndic ha demanat de manera excepcional a l'equip de l'Alt Comissionat que estigui amatent a la fractura dels drets fonamentals a Catalunya, la qual queda palesa en les milers de queixes individuals que la institució ha rebut. Concretament, li sol·licitat que es requereixi de nou a Espanya la investigació pendent pels fets de l'1 d'octubre. Paral·lelament, el síndic també ha proposat que s'intensifiquin les visites dels relators especials i, finalment, que s'estableixi el mecanisme d'un mandat especial al país.

El síndic ha manifestat la voluntat de col·laborar i cooperar amb l'oficina de l'Alt Comissionat, i li ha lliurat tots els informes i manifestos publicats en relació amb la situació a Catalunya.

En el marc del 37è Consell de Drets Humans el síndic ja va participar, el dilluns 19 de març, a la sessió paral·lela organitzada per l'Institut de Drets Humans de Catalunya sobre la regressió de drets a Espanya.

 

Tornar