Notícies

El Síndic obre una investigació per la intoxicació d’una quarantena de joves amb monòxid de carboni a Sant Hilari Sacalm

17/04/2018

Considera necessari conèixer les circumstàncies en què va tenir lloc l'incident

Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació sobre l’atenció sanitària que van requerir aquest passat 14 d’abril un grup d’infants i de joves allotjats en una casa de colònies a Sant Hilari Sacalm (Girona), el Síndic ha decidit obrir una actuació d’ofici.

El Síndic considera necessari conèixer les circumstàncies en què va tenir lloc l'incident, i també l'actuació de l'administració que supervisa els recursos de lleure. Per aquest motiu, l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i els adolescents, M. Jesús Larios, s’ha adreçat a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i a la Direcció General de Joventut, depenent del Departament de Treball, Afers socials i família. Així, el Síndic ha demanat tota la informació necessària per conèixer, entre d’altres, l’estat de les instal·lacions o les mesures previstes per evitar que situacions similars es repeteixin.

Segons les informacions, un grup d’uns quaranta joves, la majoria infants i adolescents que passaven el cap de setmana en una casa de colònies, han requerit assistència mèdica en diferents centres hospitalaris a causa d’una intoxicació aparentment de monòxid de carboni.

Tornar