Notícies

El síndic participa en l'acte de celebració del 30è aniversari de la Sindicatura de Greuges de la UB

08/06/2018

foto

En la seva intervenció, el síndic ha destacat la importància de treballar en xarxa per la defensa de drets

Amb motiu del 30è aniversari de la creació de la institució, la Sindicatura de Greuges de la Universitat de Barcelona ha organitzat un acte de celebració que ha tingut lloc durant tot el matí d'avui a l'Edifici Històric de la Universitat.

La jornada ha servit d'espai perquè els síndics universitaris poguessin tractar diversos temes que els afecten i els preocupen en el marc de les seves competències. Amb aquest objectiu, durant la primera part, s'ha constituït una sessió de treball en què els representants d'aquestes institucions han exposat els principals problemes que tenen a veure amb el reconeixement i l’efectivitat dels drets dels integrants de la comunitat universitària. Aquest espai també ha servit per aprofundir en les xarxes de relació dels síndics, per intercanviar punts de vista i cercar la manera d’abordar situacions similars de manera conjunta.

L'acte ha clos amb una taula rodona integrada pel rector de la universitat de Barcelona, Joan Elias; el síndic de greuges de la UB, Lluís Caballol; el president del Consell Social de la UB, Joan Corominas, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. Ribó ha centrat la seva ponència en parlar dels principals reptes que afronten les institucions de defensa de drets actualment i de la importància de treballar en xarxa per a la defensa de drets.

També ha explicat la recent posada en marxa de la Xarxa de Defensors de Catalunya, que és una plataforma de clara vocació formativa i impulsada pel Síndic de Greuges de Catalunya, que té per objectiu donar veu i coordinar la seva tasca amb la resta de defensors de tots els sectors en els quals hi ha la figura de l’ombudsman: síndics locals, defensors universitaris i empreses que presten serveis d’interès general.

Durant el seu discurs, el síndic Ribó ha lamentat l'actitud que van tenir ahir una cinquantena de persones i que va obligar a cancel·lar un acte d'homenatge a Cervantes, organitzat per Societat Civil Catalana, i que havia de tenir lloc l'Aula Magna de la mateixa universitat. El síndic ha recordat que la llibertat d'expressió és un dret individual de caràcter fonamental que només es pot limitar quan atempta greument contra drets i llibertats.

L'acte també ha servit per homenatjar síndics anteriors, com ara José Antonio González Casanova, que va exercir el càrrec entre el 2003 i el 2006, i Antoni Mirambell, que ho va fer entre el 2006 i el 2015.

Tornar