Notícies

El Síndic obre una actuació per la possible urbanització insostenible en un tram verge de la costa de Begur

13/07/2018

Una entitat ecologista ha denunciat que la modificació del POUM permetrà la construcció de 400 habitatges nous i tres hotels al sector d’Aiguafreda

El Síndic de Greuges ha obert una investigació a partir de la denúncia d’una entitat ecologista amb relació a un suposat nou intent d’agredir el litoral català amb edificacions innecessàries. Concretament, es tracta de possibles edificacions a l’àrea coneguda com el sector d’Aiguafreda, pertanyent  al municipi de Begur, a la Costa Brava.

Així, el Síndic s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Begur, al qual ha demanat informació sobre la recent modificació del POUM. Aquesta modificació, que es troba en termini d’informació pública, ha despertat l’alarma dels ecologistes, segons els quals l’Ajuntament ha obert la porta a construir 400 habitatges nous i tres hotels. A més, alerten que aquesta urbanització posa en risc un dels últims trams verges de la costa de Begur: la cala d’Aiguafreda.

El Síndic també s’ha adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat per demanar informació sobre aquest tema, en particular sobre un informe emès el 2016 on se certifica que aquesta projecció urbanística no envaeix cap espai natural protegit.

Els últims anys el Síndic ha registrat un increment de queixes relacionades amb la sostenibilitat del territori. Casos com el de Pals, Tossa de Mar, el Montseny o els aeroports de la Cerdanya i el Bages, entre d’altres, han estat motiu d’actuació d’ofici. Recentment, ha presentat al Parlament l’informe L'augment dels conflictes en matèria ambiental i urbanística a Catalunya, en què analitza quines han estat les actuacions de les administracions en un context d’augment de conflictivitat territorial, mitjançant els instruments de planificació urbanística i territorial, que inevitablement afecten el medi ambient. 

Tornar