Notícies

El Síndic intervé d’ofici per vetllar que la protesta dels taxistes sigui compatible amb el dret a la lliure circulació

30/07/2018

Ha demanat informació a la Direcció General de Transports i Mobilitat, a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Ministeri de Foment, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i a la Delegació del Govern estatal a Catalunya.

Davant les importants afectacions que les actuacions convocades pels taxistes estan generant per als usuaris i per a la bona convivència ciutadana, i tot i entendre que la defensa dels drets laborals i el dret de manifestació són drets fonamentals que legítimament ostenten els treballadors, el Síndic ha decidit intervenir i supervisar l’actuació de les administracions implicades.

Considera que cal una regulació clara i transparent de la lliure competència del sector, respectuosa amb els drets de totes les parts implicades. El detonant del conflicte ha estat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre de forma cautelar el nou Reglament elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que limitava l'actuació de companyies com Cabify i Uber.

Així, el Síndic ja ha iniciat les gestions per demanar informació a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a la Direcció General de Transports i Mobilitat, al Ministeri de Foment, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i a la Delegació del Govern estatal a Catalunya.

L’actuació d'ofici s'emmarca dins la defensa i garantia del gaudi dels drets fonamentals dels actors implicats, alhora que pretén analitzar l'objecte del problema des de les diferents parts en conflicte i procurar unes possibles vies d'actuació per desbloquejar l'actual situació.

A parer del Síndic l'exercici del dret de reunió i de manifestació per part dels taxistes ha de fer-se compatible amb el gaudiment dels altres drets per part de tercers, sense que aquests puguin restar afectats per una restricció derivada de l'actuació dels vaguistes. El Síndic rebutja certs incidents violents perpetrats per part dels manifestants i tot tipus d’amenaces.


Tornar