Notícies

El Síndic investiga d’ofici l’esllavissada de terra argilosa sobre el riu Garona a l’Aran

14/09/2018

foto (c) Gencat

Rafael Ribó, que a l’Aran exerceix el seu càrrec com a Proòm dera Val d'Aran, ha obert una actuació d’ofici davant les informacions aparegudes en la premsa

Ha sol·licitat informació a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, i també a les administracions d’Aran

El Síndic de Greuges de Catalunya ha demanat informació a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), amb relació a les actuacions que aquest organisme té previstes per evitar els efectes derivats del vessament d’argila que s’ha produït al riu Garona al seu pas per la Val d’Aran.

Segons els mitjans de comunicació, els últims mesos han tingut lloc diversos despreniments de terra sobre el riu que poden comportar greus afectacions ecològiques.

Així, el Síndic ha demanat informació a la CHE sobre els treballs d’inspecció que l’òrgan esmentat ha de dur a terme, ateses les seves competències, per garantir la viabilitat de l’ecosistema. També ha sol·licitat que se l’informi dels resultats de la inspecció i de les mesures urgents que s’adoptaran per evitar alteracions en la reproducció de les espècies de peixos que habiten a les aigües afectades: truites i cavilats, aquests últims en risc d’extinció.

Finalment, ha sol·licitat informació a les administracions del territori per determinar quines afectacions pot comportar aquesta esllavissada; concretament, s’ha adreçat al Conselh Generau d’Aran i a diversos ajuntaments de la zona.

Rafael Ribó, que a l’Aran exerceix el càrrec de síndic amb el nom de Proòm dera Val d'Aran, ha obert una actuació d’ofici davant les informacions aparegudes en la premsa, a partir de les quals també s’ha fet ressò que el Conselh Generau d’Aran s’ha posat en contacte amb la CHE i li ha sol·licitat una intervenció urgent.

Tornar