Notícies

El Síndic presideix la reunió europea de l’Institut Internacional de l’Ombudsman a Brussel·les

04/10/2018

xx

Ha fet la intervenció inaugural a la seu del Senat belga, en el marc de la Conferència Europea de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IOI)

L’acte també ha commemorat el 40è aniversari de l’IOI i el 20è de l’Ombudsman Federal de Bèlgica, que ha organitzat un congrés sobre el paper dels defensors en una societat oberta i participativa

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, en qualitat de president europeu de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IOI), va participar, el 2 d’octubre de 2018, en la sessió inaugural de la Conferència Europea de l’IOI, que es va fer a la seu del Senat de Bèlgica, a Brussel·les. La celebració del congrés i de l’assemblea europea de l’IOI a Brussel·les, que ha tingut lloc de l’1 al 3 d’octubre, ha coincidit amb la commemoració del 40è aniversari de l’IOI i el 20è de l’Ombudsman Federal de Bèlgica, que va organitzar un congrés sobre el paper dels defensors en una societat oberta i participativa. En la seva intervenció, el síndic va posar l’accent en els reptes que les defensories hauran d’afrontar en els propers anys en matèries de drets humans, sovint més enllà dels marcs legals, per avançar cap a societats més justes i equitatives.

L'Institut Internacional de l’Ombudsman va ser creat el 1978 i és una organització internacional d'institucions de defensors que agrupa ombudsman d'arreu del món. Està organitzada en sis grans regions que són: Europa, Àfrica, Àsia, Austràlia i Pacífic, Amèrica del Sud i Carib, i Amèrica del Nord. Té com a objectius principals promoure el concepte i la institució de l'Ombudsman arreu del món i potenciar l'intercanvi d'informació i experiències entre les diferents institucions.

Rafael Ribó, que ja va exercir el càrrec de president de la secció europea del 2009 al 2012, ocupa el càrrec de president de l’IOI d’Europa des del 2016.

Tornar