Notícies

El Síndic de Greuges signa un conveni amb la Sindicatura de Comptes, el CAC i l’Oficina Antifrau per contractar conjuntament la persona delegada de protecció de dades

09/10/2018

L’acord estableix les condicions i els requisits en què es durà a terme la licitació per contractar els serveis de la persona que complirà les funcions previstes en l’article 39 del Reglament (UE) 2016/679

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha signat un conveni amb el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat; el president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, segons el qual aquestes quatre institucions compartiran els serveis i les despeses de contractació d’una persona delegada de protecció de dades, figura que preveu la normativa europea en aquest àmbit.

L’acord estableix les condicions i els requisits en què es durà a terme la licitació per contractar els serveis de la persona que complirà les funcions previstes en l’article 39 del Reglament (UE) 2016/679 per a cadascuna de les institucions signants.

L’objectiu principal d’aquest conveni, el primer que signen conjuntament els quatre ens, és racionalitzar els recursos i els fons públics d’acord amb els principis de bona administració. En aquest sentit, el síndic, Rafael Ribó, ha valorat molt positivament la iniciativa i la bona predisposició per aprofitar sinergies entre les entitats signats.

El Síndic de Greuges, l’Oficina Antifrau i el CAC faculten la Sindicatura de Comptes per dur a terme la tramitació i la gestió de l’expedient de contractació corresponent, incloent-hi la preparació, la licitació i l’adjudicació del contracte. El finançament del contracte, d’acord amb el conveni, serà a càrrec de les quatre institucions a parts iguals.

 

Tornar