Notícies

Joves d’arreu de Catalunya participen en l'onzena edició del Consell Assessor Jove del Síndic

07/11/2018

foto
El tema central del curs, el mateix que es debatrà a la resta d’ombudsman membres de la xarxa europea ENOC, serà els drets dels infants i les TIC

Els  nous membres del Consell Assessor Jove (CAJ) del Síndic han participat aquest dimarts 6 de novembre de 2018 en la seva primera reunió del curs escolar. Rebuts pel mateix síndic, Rafael Ribó, i per l’adjunta per a la defensa dels drets de la infància i l’adolescència, Maria Jesús Larios, els nous integrants del Consell, acompanyats per alguns familiars i professors, han coincidit també amb els membres del curs anterior. Aquests han explicat la seva experiència al voltant del tema de la salut mental dels infants, que va centrar el debat de l’any passat.

En aquesta edició, la número onze, el CAJ estarà representat per setze alumnes de catorze i quinze anys de nou centres de tot Catalunya: tres centres de la ciutat de Barcelona (escoles Anna Ravell i Maristes la Immaculada, i l’Institut Francisco Goya), l’Institut Bisbe Berenguer de l’Hospitalet de Llobregat, l’Institut SI Badalona, l’Institut Industrial Arts i Oficis de Sabadell, l’Institut Josep Lladonosa de Lleida, l’Institut Tarragona i La Salle de Manresa.

L'objectiu del Consell és incorporar la perspectiva dels adolescents en l'orientació de les actuacions que duu a terme la institució i comptar amb la visió d'infants i joves sobre els seus drets. Les conclusions i recomanacions que emanin de les trobades, que els joves faran un cop al mes a la seu del Síndic, les presentaran ells mateixos davant la Comissió d’Infància al Parlament un cop acabi  el curs.

El tema d’enguany serà les TIC i els drets dels infants, vinculat al tema que també s’abordarà en el marc del fòrum ENYA, on participen representants dels consells joves d’ombudsman de la xarxa de defensors europeus ENOC.

Tornar