Notícies

El Síndic explica a Brussel·les el seu paper pacificador en el context de crisi entre Espanya i Catalunya

08/11/2018

foto
Rafael Ribó és un dels ponents que han intervingut en el desè Congrés de l’Associació d’Ombudsmans i Mediadors de la Francofonia

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha explicat aquest dijous 8 de novembre de 2018 davant dels defensors de parla francesa de tot el món, membres de l’AOMF, el paper conciliador que, en exercici de les seves funcions de defensor, ha estat exercint durant la crisi política a Catalunya. 

L’AOMF és l’Associació d’Ombudsman i Mediadors de la Francofonia i el Síndic és un dels ponents que ha intervingut en el desè Congrés que aquest organisme ha celebrat aquest dijous al Parlament de la Federació Valona de la capital belga.

El tema central de la taula en què ha participat el Síndic era “l’ombudsman, pacificador en temps de crisi”.

Rafael Ribó s’ha centrat en els esdeveniments que han tingut lloc arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya, que han desencadenat una sèrie de reaccions de l’Estat espanyol. Després de fer un resum cronològic dels fets dels últims anys, Ribó ha destacat la dimensió penal que ha adoptat una crisi eminentment política. 

La intervenció del síndic s’ha basat en els informes i les resolucions en què ha alertat de les vulneracions de drets que s’estan cometent, els quals ha fet arribar també a les màximes autoritats europees en matèria de drets humans. Entre els temes que ha tractat, ha ressaltat els drets polítics i de participació i la llibertat d’expressió, i també l’abús de la presó preventiva.

Tornar