Notícies

El Síndic obre una actuació d’ofici per possibles irregularitats en les últimes detencions practicades per la Policia Nacional a Catalunya

14/11/2018

foto
El Síndic de Greuges ha obert una investigació per verificar i aclarir si en les recents detencions realitzades per agents de la Policia Nacional s’han vulnerat els drets dels detinguts, tal com apunten fins ara les informacions publicades.


En concret, el Síndic vol demanar informació sobre la possible vulneració del dret de defensa. Segons l’article 520 de la Llei d’enjudiciament criminal, els membres de l’advocacia que porten la defensa dels afectats n’han de ser informats de forma immediata i han de poder visitar-los en un termini màxim de tres hores. Aparentment, hi ha hagut irregularitats en aquest sentit, i també amb relació al cos policial que ha efectuat la detenció, la Policia Nacional, davant els indicis d’actuar sense coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Per conduir la investigació, el Síndic ha demanat informació al Departament d’Interior de la Generalitat, a la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya i al Defensor del Poble, aquests dos últims perquè traslladin la petició als organismes pertinents.

Les detencions, segons ha sabut el Síndic, han tingut lloc en el marc dels fets relacionats amb les manifestacions del passat cap de setmana

Tornar