Notícies

El president mundial de l’IOI adverteix Ciutadans sobre la necessitat de garantir i no erosionar la figura del Síndic i recomana evitar actuacions o opinions en aquest sentit

22/11/2018

sindic

Peter Tyndall respon a les crítiques del grup parlamentari Ciutadans contra Rafael Ribó i adverteix que l’Institut Internacional de l’Ombudsman rebutja els atacs i les amenaces que posin en risc la independència dels seus membres

El president mundial de l’Institut Internacional de l’Ombudsman (IOI), Peter Tyndall, ha contestat la carta del grup parlamentari Ciutadans, en la qual es posava en dubte la institució del Síndic de Greuges i les seves actuacions. El grup parlamentari català havia adreçat recentment aquesta carta als defensors d’arreu d’Europa.

Peter Tyndall ha defensat la tasca del Síndic de Greuges de Catalunya com a institució que vetlla de manera independent pels drets de les persones i ha recomanat evitar pràctiques que puguin erosionar-la o posar-la en perill. En aquest sentit, Tyndall ha deixat clar que l’IOI donarà suport a qualsevol membre que vegi amenaçada la seva institució.

El president de l’IOI ha advertit a Ciutadans que “tinguin molta cura de no fer ni dir res que pugui minar la independència de la figura del Síndic”.

L'Institut Internacional de l’Ombudsman, que comprèn com a socis pràcticament tots els defensors al món, va ser creat el 1978 i és una organització internacional d'institucions de defensors que agrupa 190 ombudsman d'arreu del món. Està organitzada en sis grans regions, que són: Europa, Àfrica, Àsia, Austràlia i Pacífic, Amèrica del Sud i Carib, i Amèrica del Nord.

Té com a objectius principals promoure el concepte i la institució de l'ombudsman arreu del món i potenciar l'intercanvi d'informació i experiències entre les diferents institucions.

Rafael Ribó, que ja va exercir el càrrec de president de la secció europea del 2009 al 2012, ocupa el càrrec de president de l’IOI Europa des del 2016. Tyndall també ha recordat la tasca del síndic al capdavant d’aquesta associació.

Tornar