Notícies

Comunicat del Síndic de Greuges sobre el 21-D

20/12/2018

En ocasió de la celebració del Consell de Ministres a la ciutat de Barcelona el dia 21 de desembre, el Síndic de Greuges de Catalunya recorda que els drets de reunió i manifestació pacífica i de llibertat d’expressió són drets fonamentals que han de ser garantits i salvaguardats per totes les autoritats, sens perjudici de l’obligació de mantenir la seguretat pública.

D’acord amb l’Estatut i les lleis en la matèria, correspon a la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra la garantia de la seguretat a Catalunya. La coordinació amb els cossos i les forces de seguretat de l’Estat que puguin intervenir en aquest operatiu s’ha de dur a terme en el marc de la Junta de Seguretat que presideix el president de la Generalitat. El Síndic troba a faltar que el president de la Generalitat no hagi convocat fins al dia d’avui la Junta per abordar conjuntament i coordinar les actuacions dels diferents cossos policials que seran presents a la ciutat.

En exercici de la seva funció de defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals, el Síndic de Greuges continuarà amatent al desenvolupament de les jornades i es posa a disposició de tota la ciutadania per a la salvaguarda dels seus drets.

Tornar