Notícies

El síndic manté una reunió institucional amb l’ombudsman d’Eslovènia

15/05/2019

foto

Aquesta ha estat la primera visita institucional internacional que el defensor eslovè ha realitzat d’ençà de la seu inici de mandat, tot just fa tres mesos

L’ombudsman de drets humans de la República d’Eslovènia, Peter Svetina, s’ha reunit aquest dimarts, 14 de maig, amb membres de la institució del Síndic de Greuges de Catalunya, en el marc d’una visita institucional.

Juntament amb el seu adjunt i la cap de Gabinet, Svetina ha mantingut diverses reunions amb el síndic, Rafael Ribó; l’adjunt general, Jaume Saura; l’adjunta d’infància, M. Jesús Larios, i altres membres de l’equip.

L’objectiu de la visita era fer un intercanvi institucional, a partir de conèixer el funcionament de les dues oficines d’ombudsman i les seves competències d’acord amb l’ordenament jurídic vigent.

Les diverses reunions també han posat en evidència quins són els principals reptes actuals als quals han de fer front ambdues institucions, tenint en compte el particular context i escenari polític i social a Europa.

També s’ha aprofundit en les tasques i fites del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura i de l’Àrea d’Infància, especialment pel que fa a l’activitat duta a terme per la Xarxa de Defensors Europeus dels Drets dels Infants (ENOC), i també la resta d’actuacions dutes a terme pel Síndic de Greuges de Catalunya en el marc internacional.


Aquesta ha estat la primera visita institucional internacional que el defensor eslovè ha realitzat d’ençà de la seu inici de mandat, tot just fa tres mesos.Tornar